Taliküüslauk Ljubaša
9,90 € – 198,00 €
Kattesoomused on valged, violetsete triipudega. Liitsibul koosneb tavaliselt 5-6 osasibulast. Küüslauguküüned on suured, mahlased ja maitselt väga teravad. Valmis kohe tarbimiseks, säilitamiseks või sügisel maha istutamiseks.
Säilitamine
Hoiustamine: mugulaid tuleks hoida võimalikult kuivana, kindlasti tuleks vältida kondensatsioonivee teket kartulite pinnale. Kartulite hoiustamiseks sobib näiteks võrkkott või erinevad õhku läbilaskvad anumad (salved, restkastid, pappkastid).
Säilitustemperatuur: toatemperatuuril säilivad kartulid vaid lühikest aega, mädanike ja idanemise vältimiseks on vajalik hoida mugulaid suhteliselt madalal temperatuuril. Pikemajaliseks säilitamiseks sobib jahe ruum, mille temperatuur jääb vahemikku +3…+6°C. Säilitustemperatuuri langemine alla +1°C muudab kartulite maitse magusaks või põhjustab mugulate läbi külmumise, mille tõttu ei ole enam kartulid söögikõlbulikud.
Päikesevalgus: kartuleid tuleb hoida pimedas ruumis, valguse eest kaitstult. Valguse mõjul muutuvad mugulad roheliseks nendes tekkiva mürgise aine solaniini tõttu. Rohelised kartulid ei kõlba söömiseks.
Talvisel säilitusajal tuleks kartuleid aeg-ajalt läbi sorteerida ja eemaldada vigastatud või mädanikutunnustega mugulad.
Arvustused
Tooteülevaateid veel ei ole.