Kartul LAURA

5,00 18,00 

Sobib väga hästi keedu-, prae- ja ahjukartuliks

Koore värvus: erkpunane | Sisu värvus: tumekollane

Mugulad ovaalsed kuni piklik-ovaalsed, silmad madalad kuni pindmised. Aromaatne, väga hea maitsega, kergelt jahune, mugulad ei lagune keetmisel.

Mugulad ei tumene pärast keetmist

Väga hea säilivuse ja ülipika puhkeperioodiga

Kasutustüüp

B

B on keedukartul - mugul keetmisel ei lagune, kuid jääb õrnalt jahune (Gala, Baltic Rose, Laura)
5kg
10kg
25kg

Säilitamine

Hoiustamine: mugulaid tuleks hoida võimalikult kuivana, kindlasti tuleks vältida kondensatsioonivee teket kartulite pinnale. Kartulite hoiustamiseks sobib näiteks võrkkott või erinevad õhku läbilaskvad anumad (salved, restkastid, pappkastid).

Säilitustemperatuur: toatemperatuuril säilivad kartulid vaid lühikest aega, mädanike ja idanemise vältimiseks on vajalik hoida mugulaid suhteliselt madalal temperatuuril. Pikemajaliseks säilitamiseks sobib jahe ruum, mille temperatuur jääb vahemikku +3…+6°C. Säilitustemperatuuri langemine alla +1°C muudab kartulite maitse magusaks või põhjustab mugulate läbi külmumise, mille tõttu ei ole enam kartulid söögikõlbulikud.

Päikesevalgus: kartuleid tuleb hoida pimedas ruumis, valguse eest kaitstult. Valguse mõjul muutuvad mugulad roheliseks nendes tekkiva mürgise aine solaniini tõttu. Rohelised kartulid ei kõlba söömiseks.

Talvisel säilitusajal tuleks kartuleid aeg-ajalt läbi sorteerida ja eemaldada vigastatud või mädanikutunnustega mugulad.

Klientide tagasiside

Arvustused

Tooteülevaateid veel ei ole.

Ole esimene, kes hindab toodet “Kartul LAURA”

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga