Porgand
2,50 € – 37,50 €
Porgandid on värsked, mahlased ja magusad. Segasuurus. Sobivad nii toorelt tarvitamiseks kui ka töötlemiseks.
Säilitamine
Hoiustamine: mugulaid tuleks hoida võimalikult kuivana, kindlasti tuleks vältida kondensatsioonivee teket kartulite pinnale. Kartulite hoiustamiseks sobib näiteks võrkkott või erinevad õhku läbilaskvad anumad (salved, restkastid, pappkastid).
Säilitustemperatuur: toatemperatuuril säilivad kartulid vaid lühikest aega, mädanike ja idanemise vältimiseks on vajalik hoida mugulaid suhteliselt madalal temperatuuril. Pikemajaliseks säilitamiseks sobib jahe ruum, mille temperatuur jääb vahemikku +3…+6°C. Säilitustemperatuuri langemine alla +1°C muudab kartulite maitse magusaks või põhjustab mugulate läbi külmumise, mille tõttu ei ole enam kartulid söögikõlbulikud.
Päikesevalgus: kartuleid tuleb hoida pimedas ruumis, valguse eest kaitstult. Valguse mõjul muutuvad mugulad roheliseks nendes tekkiva mürgise aine solaniini tõttu. Rohelised kartulid ei kõlba söömiseks.
Talvisel säilitusajal tuleks kartuleid aeg-ajalt läbi sorteerida ja eemaldada vigastatud või mädanikutunnustega mugulad.
Arvustused
Tooteülevaateid veel ei ole.