Kartul LAURA
5,00 € – 18,00 €
Sobib väga hästi keedu-, prae- ja ahjukartuliks
Koore värvus: erkpunane | Sisu värvus: tumekollane
Mugulad ovaalsed kuni piklik-ovaalsed, silmad madalad kuni pindmised. Aromaatne, väga hea maitsega, kergelt jahune, mugulad ei lagune keetmisel.
Mugulad ei tumene pärast keetmist
Väga hea säilivuse ja ülipika puhkeperioodiga
Kasutustüüp |
B B on keedukartul - mugul keetmisel ei lagune, kuid jääb õrnalt jahune (Gala, Baltic Rose, Laura) |
---|
Säilitamine
Hoiustamine: mugulaid tuleks hoida võimalikult kuivana, kindlasti tuleks vältida kondensatsioonivee teket kartulite pinnale. Kartulite hoiustamiseks sobib näiteks võrkkott või erinevad õhku läbilaskvad anumad (salved, restkastid, pappkastid).
Säilitustemperatuur: toatemperatuuril säilivad kartulid vaid lühikest aega, mädanike ja idanemise vältimiseks on vajalik hoida mugulaid suhteliselt madalal temperatuuril. Pikemajaliseks säilitamiseks sobib jahe ruum, mille temperatuur jääb vahemikku +3…+6°C. Säilitustemperatuuri langemine alla +1°C muudab kartulite maitse magusaks või põhjustab mugulate läbi külmumise, mille tõttu ei ole enam kartulid söögikõlbulikud.
Päikesevalgus: kartuleid tuleb hoida pimedas ruumis, valguse eest kaitstult. Valguse mõjul muutuvad mugulad roheliseks nendes tekkiva mürgise aine solaniini tõttu. Rohelised kartulid ei kõlba söömiseks.
Talvisel säilitusajal tuleks kartuleid aeg-ajalt läbi sorteerida ja eemaldada vigastatud või mädanikutunnustega mugulad.
Arvustused
Tooteülevaateid veel ei ole.